הזן הדרום אפריקאי וחיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2021 | 21:07 | מאת: עדי

הי דר הלפרין האם יודעים עד כמה אדם מחוסן ב2 מנות מוגן מפני הזן הדרום אפריקאי? כלומר מה יעילות החיסון באחוזים? האם יודעים עד כמה הוראינט הדרום אפריקאי שכיח היום בארץ? לעומת הרגיל והבריטי? בסיטואציה בה אני מחוסנת ב2 מנות ועוטה מסכה- במידה והיה בקרבתי (נניח באותו חדר ל10 דקות) אדם חולה בזן האפריקאי והוא ללא מסכה וללא תסמינים- סבירות ההדבקה גבוהה? תודה

שלום עדי, 1. הנתונים על שכיחות 'הזן הדרום אפריקאי' בארץ נמצאים, מן הסתם, בידי משרד הבריאות. לי אין גישה לנתונים אלו. 2. נראה שאצל רוב המתחסנים חיסון ה'קורונה' של 'פייזר' מעניק הגנה מספקת גם כנגד זן זה במהלך החודשים הראשונים לאחר ההתחסנות. הרבה בריאות אפי

26/02/2021 | 07:48 | מאת: עדי

תודה רבה על המענה הסופר מהיר שבת שלום

מנהל פורום מחלות זיהומיות