התנהלות עם וריאנטים וחיסונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2021 | 20:49 | מאת: צפנת

שלום ד"ר, 1.במידה ויש פגישה בין מבוגרים שכולם כבר זמן ממושך לאחר החיסון השני לקורונה וגם ילדים בגילאי גן-בית ספר, האם יש צורך לשמור על ריחוק חברתי ומסיכות ? או שאפשר לוותר עליהם לחלוטין? אשמח להסבר בבקשה. 2.במידה ואדם המחוסן (זמן רב לאחר חיסון שני) נחשף לחולה עם אחד הוריאנטים החדשים שהתגלו, המחוסן יכול להידבק או שפשוט להדביק אנשים אחרים? (כלומר האם כבר קיימות תוצאות ניסויים שמצביעות על תשובה חד משמעית?) תודה.

שלום צפנת, 1. משרד הבריאות ממליץ על המשך שמירת כללי הזהירות (חבישת מסכת פה אף, ריחוק חברתי, הגיינה אישית) גם בקרב מחוסנים. 2. נראה שגם מחוסנים יכולים להידבק בנגיף, לרבות ב'ואריאנטים' שלו, אך הסיכוי לכך לא נחשב כיום כגבוה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות