התפרצות הרפס ודרכי הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2021 | 18:56 | מאת: אמא

שלום רב התפרץ אצלי ההרפס בשפתיים וזה גרם לנפיחות כל השפה העליונה גם כן. יש לי שני ילדים בבית. אחד מהם תינוקת בת 10 חודשים ואני מאוד חוששת להדביק אותה. אני מורחת פנליפס ולא רואה שזה עוזר. אז חשבתי בכל זאת למרוח התרופה ולכסות עם פלסטר. האם הכיסוי מאיט את הריפוי? דבר שני האם במהלך מקלחת איברים אחרים בגוף יכולים להידבק בהרפס בגלל המים הזורמים מהראש לשפתיים לכיוון הגוף?. דבר אחרון, במהלך התקף הרפס האם מותר לקיים יחסי מין בלי נשיקות? או שבכל זאת אדביק את בן זוגי? זה עובר רק במגע עם הפצע עצמו? הוירוס נמצא ברוק? בדם? בנוזלי גוף?? תודה רבה

שלום אמא, 1. אינני מכיר את השפעת הפלסטר על ריפוי פצעי 'הרפס' בשפתיים. 2. הדבקת חלקים אחרים בגוף שלך מה'הרפס' שיש לך בשפתיים, למשל במהלך מקלחת, נחשבת כבלתי סבירה. 3. אפשר לקיים יחסי מין בלי נשיקות במהלך התקף של 'הרפס' בשפתיים (הנגיף עובר ברוק אך לא בנוזלי גוף אחרים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות