בדיקת קומבו- שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2021 | 11:10 | מאת: גלית

שלום דר'. אשמח לדעת מה ההבדל בין בדיקת הקומבו עם PCR ובדיקת קומבו ללא PCR ? האם בדיקת הקומבו נעשית תמיד ללא PCR? האם הבדיקה עדיין תהיה רגישה מספיק על מנת לגלות HIV לאחר 4 שבועות? אני חוששת כי כשנבדקתי אז לאחר 4 שבועות, נאמר לי בקופה כי בדיקת הקומבו נעשתה ללא PCR. אולי משום כך לא הצליחו לאתר אצלי את הנגיף? אולי הבדיקה רגישה פחות? מה דעתך?

שלום גלית, 1. "קומבו" הוא שילוב, ואפשר לשלב בבדיקה מה שרוצים. בדרך כלל מתאר שילוב כזה אנטיגן + נוגדן (של/כנגד 'מיקרוב' כלשהו), אך אפשריות גם ואריאציות אחרות. 2. אין קשר בין בדיקות ה'קומבו' המקובלות (למשל ל- HIV) לבין PCR. הרבה בריאות אפי

25/02/2021 | 17:15 | מאת: גלית

סליחה שאני שואלת שוב, לדעתך אני יכולה לסמוך על התוצאה השלילית שקיבלתי לאחר 4 שבועות? בבדיקת הקומבו. תודה וסוף שבוע נעים.

שלום גלית, הבדיקה נחשבת כאמינה למדי לאחר 4 שבועות מהמגע החשוד. הרבה בריאות אפי

25/02/2021 | 18:24 | מאת: גלית

זה לא היה מגע. זה היה ביקור בחוף הים שעורר את כל הפחדים. אני חוששת מזה ולא מהיום ולא ממש מצליחה להבין איך יכול להיות שדווקא אחרי הביקור בחוף הים התחילו כל התופעות. אני כבר אובדת עצות. מנסה להאמין לתוצאות הבדיקה ועדיין מאוד חוששת מהבדיקה הנוספת שאני חייבת לעשות. מתנצלת על השאלות החוזרות, מקווה שהתוצאה תחזור שלילית.

מנהל פורום מחלות זיהומיות