הגנה מלקיחת מנת חיסון אחת והדבקה יום אחרי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2021 | 08:59 | מאת: אאא

אני התחסנתי ואז נדבקתי כנראה יום אחרי, היה לי סימפטומים וסבלתי אבל לא היה לי חום, עכשיו אני מבין שלא יתנו לקבל מנה שניה של החיסון. אבל אני קורא שבאמריקה נותנים לכולם שתי מנות וגם המחקר שאומר שלמחלימים יש פי אלף יותר נוגדנים הוא במקרה שאנשים חלו והחלימו אני לא החלמתי לפני שקיבלתי את החיסון. אז שתי נקודות הנ"ל גורמות לי להבין שאני כנראה מוגן משמעותית פחות מ95% שכל האוכלוסיה שתתחסן תקבל וגם אני חשוף עדיין למוטציות. מה אתם חושבים? יש מחקר על מקרים כאלה? איך אני יכול לקבל מנה שניה?

שלום אאא, אינני מכיר מחקר כמו זה המתואר בשאלתך, ואני ממליץ לך להפנות את שאלתך ישירות למשרד הבריאות. אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות