בדיקה סורולוגית 12 יום אחרי חיסון ראשון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2021 | 22:59 | מאת: רפי

שלום דר עשיתי בדיקה 12 יום אחרי חיסון ראשון יצא לי 214 נוגדנים בקופת חולים מאוחדת. ממה שקראתי באינטרנט לא בודקים נוגדנים לחלבון s רק אחרי שרואים נוגדנים לחלבון n . אם זה נכון אז זה אומר שהיה לי קורונה ? ומה המלצתך לגבי חיסון שני ? תודה רבה

23/02/2021 | 23:05 | מאת: רפי

ראיתי שצריך ערכי ייחוס אז אני מוסיף צילום של הבדיקה שלי

23/02/2021 | 23:23 | מאת: טל

תעתיק לו את ערכי הייחוס הוא לא יכול לפתוח קבצים מצורפים. הבדיקות בקופת חולים בודקות או S או N כתלות בסוג הבדיקה שבוצעה. השאלה מה עשו לך, תצרף מה כתוב.

24/02/2021 | 00:30 | מאת: רפי

Sars cov2 igg(covid19))abs 214.70 au/ml Positive ערכי ייחוס מתחת או שווה ל50 יחידות שלילי 51 עד150 עבור מחוסן או מילים חיובי אחר התוצאה אינה ודאית מעל או שווה ל151 יחידות חיובי הבדיקה בוצעה לפי פרוטוקול שאושר ע''י משרד הבריאות תשובה חיובית מהווה אישור החלמה על סמך סורולוגית ד''ר ארז כרמון

שלום רפי, אכן, התוצאה שקיבלת מעידה על כך שיש לך נוגדנים כנגד ה'קורונה', אך גם לי לא ברור האם נבדקו בה נוגדני S או נוגדני N. הרבה בריאות אפי

25/02/2021 | 02:54 | מאת: דודו

אז כנראה שמדובר בבדיקה סרולוגית שנערכה במעבדת מאוחדת, מעבדה מס' 26 ברשימת המעבדות הסרולוגיות של משרד הבריאות: https://govextra.gov.il/media/30633/bz-10841721.pdf לפי מה שכתוב שם, המעבדה משתמשת בערכות של דיאסורין ואבוט, אבל לא נאמר מה סדר הערכות, אז באמת אי אפשר לדעת מה בדיוק הם בדקו. אני מכיר מתחסן שעשה את הבדיקה הסרולוגית במאוחדת לאחר המנה השנייה וקיבל תשובה שלילית. אז בהנחה שהמתחסן הזה כן פיתח נוגדנים, ובהנחה שבמאוחדת כל הבדיקות הסרולוגיות נעשות באותו סדר, אז המסקנה היא שכנראה שהם משתמשים קודם כל בערכה של אבוט ארכיטקט לנוגדני N ורק אח"כ בבדיקת דיאסורין ליאיסון לנוגדני S1+S2. אם זה כפי שאני חושב, אז כנראה שזה אומר שמי שיוצא חיובי בבדיקות הסרולוגיות של מאוחדת זה רק מי שנדבק בעבר בקורונה, ולא מי שהתחסן.

25/02/2021 | 23:21 | מאת: דודו

הבדיקה הסרולוגית שהתוצאות שלה ניתנות ביחידות של au/ml היא הבדיקה של דיאסורין לנוגדני IgG נגד האנטיגנים S1+S2. מכיוון שהבדיקה בודקת ביחד נוגדנים גם לאנטיגן שרק מחלימים מייצרים נגדם נוגדנים וגם לאנטיגן שגם מחלימים וגם מחוסנים מייצרים נגדם נוגדנים, אז לא ניתן לדעת אם מי שיוצא חיובי בבדיקה הזו הוא מחלים או מחוסן (או שניהם).

מנהל פורום מחלות זיהומיות