הידבקות בתוך חלל ללא אנשים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2021 | 19:28 | מאת: טל

שלום רב, האם ישנו סיכון גבוה להדבקה בקורונה אם אני שוהה בתוך משרד בו שהו קודם אנשים שאיני יודעת מי הם והאם הם חולים או האם הם עטו מסכות, כאשר לא היה ביני לבינם כל מפגש, אלא הגעתי כרבע שעה אחריהם, שהיתי במשרד הסגור (ללא חלונות) משך כחצי שעה והלכתי לביתי? אני הייתי עם מסכה ולא הורדתי אותה לשניה, אבל לא יודעת לגביהם, מתארת לעצמי ששהו שם ללא מסכות. כלומר האם הסיכון רב בהדבקה דרך אירוסול ולא טיפתית או במגע? מבינה שהוריאנט הבריטי שמהווה את רוב המקרים כרגע מעלה דרסטית את סיכוי ההדבקה במגע עם חולה (מזמן חשיפה של רבע שעה לחמש דקות), אבל האם זה גם לגבי חלל בו שהו חולים? ללא מפגש איתם? דואגת מאוד. תודה,

שלום טל, קיים סיכוי מסוים להדבקה ב'קורונה' במהלך התרחיש המתואר בשאלתך, אך כנראה לא מדובר בסיכוי גבוה. הרבה בריאות אפי

25/02/2021 | 23:59 | מאת: טל

תודה רבה. האם כדאי לעשות בדיקה לאחר מקרה שכזה? משרד הבריאות לא מנחה על בידוד במקרה הנ"ל.

לבחירתך

26/02/2021 | 09:11 | מאת: טל

אתה היית עושה?

לא

מנהל פורום מחלות זיהומיות