וריאנט דרום אפריקאי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2021 | 02:12 | מאת: כרמית

דר" הלפרין , אנא תשובתך .... הבנתי כי החיסון יעיל כנגד הוריאנט הבריטי של הקורונה - אך כמה הוא יעיל כנגד הוריאנט הדרום אפריקאי \ וריאנטים בכלל ? ... אני מבינה שהדבקה יכולה להיות בכל מקרה ... אך אני מתכוונת ליעילות החיסון כנגדם בכלליות - מהמחלה..

שלום כרמית, במחקרים ראשוניים נראה שיעילות חיסון ה'קורונה' (של 'פייזר') כנגד ה'ואריאנט' הדרום אפריקאי עשויה להיות מופחתת (בהשוואה ליעילותו כנגד הנגיף המקורי), אך יעילותו כנגד ה'ואריאנט' הבריטי הקיים איננה פוחתת בצורה משמעותית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות