מנינגיטיס ודלקת באוזן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/02/2021 | 16:46 | מאת: אבי

הייתה לי באוזן הפרשה לפני 3 שנים ולא איבחנו לי דלקת ורק לקחתי טיפות לאוזן . זה מהווה סיכון עתידי והאם יכול להיות שנגרם נזק מאז לקרום המוח? יש קשר בין כאבי ראש לדלקת אוזניים שהייתה? אני מאוד מודאג כי הבנתי שדחקת אוזניים היא גורם משמעותי לדלקת קרום המוח. אם עברו 3 שנים מאז ולא היה שום דבר ייתכן שאין נזק ? האם דלקת קרום המוח כתוצאה מדלקת אוזניים אמורה להיגרם באופן מיידי לאחר הדלקת? בנוסף האם כל הפרשה מהאוזן היא בהכרח דלקת? אציין שאני מנקה את האוזן עם נייר שאני מגלגל ואולי זה פגע במשהו ואני לא יודע מה הייתה ההפרשה הזו

שלום אבי, 1. לא כל הפרשה מהאוזן היא ביטוי לדלקת זיהומית. 2. דלקת קרום המוח שנגרמת כתוצאה מזיהום באוזן נחשבת כאירוע נדיר. 3. אם לא סבלת מדלקת קרום המוח בסמוך לאירוע המתואר בשאלתך (מלפני כ- 3 שנים), אין זה סביר שתסבול מדלקת קרום המוח בעתיד כתוצאה מכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות