הקאה ואספירציה אצל חולה דמנטי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/02/2021 | 12:23 | מאת: אילון

שלום ד״ר אפי אבא שלי בן 74, דמנטי בשלב מתקדם מאוד .  אנחנו מאכילים אותו לאט ובזהירות כדי שלא יעשה אספירציה . יש לו מחלות רקע רבות מספור ובין היתר בעיות במערכת העיכול כולל גזים . לפעמים נראה שהוא הולך להקיא אם כי עד כה זה לא קרה. שאלתי - באם יקיא , מה הסיכוי שבעקבות ההקאה יבצע אספירציה ? איך יודעים אם ביצע ? האם במקרה כזה יש טעם במתן אנטיביוטיקה כדי למנוע דלקת ריאות שלבטח תהרוג אותו ? תודה

שלום אילון, אבחון של אספירציה וסיבוכיה הוא קליני + מעבדתי (צילום רנטגן, ריווי חמצן וכדומה). אינני מכיר פרוטוקול מקובל של מתן טיפול אנטיביוטי מונע לאנשים סיעודיים לפני שהם ביצעו אספירציה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות