הרפס סוג 2 ומניעת הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2021 | 19:49 | מאת: גל

תודה רבה על המענה המהיר היו לי 3 התקפים סהכ בשנה שעברה ...ומזה 4 חודשים לא פרץ לי ההרפס . כרגע מה שמטריד אותי מאד הוא לא להדביק הידיעה שהנגיף יכול לעבור גם ללא תסמינים מכניסה המון נשים לחרדה ולתחושת חוסר שליטה ..אף אחת לא תרצה להדביק בן זוג . ובכל זאת בהנחה שההתקפים לא תכופים או מפסיקים לפרקי זמן ארוכים עדיין ניתן ליטול זובירקס רק כדי לא להדביק בשלב הלטנטי ? ואם כן לכמה שנים מותר ליטול ? אגב על סמך מחקרים מה הסיכוי להדביק במידה וההרפס בשלב לטנטי ?

שלום גל, 1. את מוזמנת לקרוא מאמר מפורט בנושא (באנגלית)- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3144252/pdf/nihms-282439.pdf. 2. כאמור, מקובל להמליץ על טיפול תרופתי מונע לאנשים עם 6 התקפים או יותר בשנה, אך שכמובן שאפשר - מבחינה חוקית - לקחת טיפול כזה גם כשיש פחות. 3. הטיפול נלקח ככל שהוא נדרש (גם במשך שנים). הרבה בריאות אפי

20/02/2021 | 09:34 | מאת: גל

תודה רבה לך ד"ר הלינק שצרפת לא נפתח יש אפשרות להגיע למאמר הזה דרך אתר שאוכל להקיש בגוגל ?

נסי https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/896698

מנהל פורום מחלות זיהומיות