הרפס סוג 2 - דרכי הדבקה וטיפול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2021 | 14:32 | מאת: גל

שלום ד"ר יש לי מס שאלות בנוגע להרפס סוג 2 שהתפרץ אצלי (נלקחה בדיקה באמצעות משטח מהפצע ויצא חיובי להרפס גניטלי )אני נמצאת עם אותו אדם 10 שנים מעולם לא הופיע אצלו הרפס באיברי המין הוא טרם נבדק .. 1.יכול להיות שהייתי נשאית של הנגיף שנים רבות ורק עכשיו התפרץ ? 2. יש רופאים שטוענים כי ניתן להדביק את בן הזוג רק בעת ההתפרצות או כמה ימים לפני ..ויש רופאים שטוענים שניתן להדביק גם בשלב הלטנטי שאין תסמינים ... מה הקביעה הנכונה ? 3. בהנחה שההרפס הגניטלי מדבק גם כשאין תסמינים אצלי על העור מה ניתן לעשות כדי למזער הדבקה מעבר לשימוש בקונדום כי הרי זה לא פתרון שקל ליישום לאורך שנים עם אותו פרטנר ... 4. כדור זובירקס אחד ליום כטיפול מונע יכול להפחית סיכוני הדבקה ואם כן לכמה זמן מותר ליטול אותו ?

שלום גל, 1. כן. 2. נראה שהדבקה ב'הרפס' אפשרית גם בשלב שבו לא נראות שלפוחיות על אבר המין. 3. לקיחת טיפול מונע עשויה לצמצם לא רק את התפרצות המחלה אלא גם את סיכויי ההדבקה של הפרטנר המיני בנגיף. 4. במידת הצורך, אפשר לקחת את הטיפול המונע ב'זוויקרס' ׁלמשך זמן ארוך (אך לידיעתך: לא מדובר בלקיחת כדור אחד ביום אלא 2, וטיפול זה מומלץ רק לאנשים הסובלים מהתפרצויות רבות בכל שנה, ואיננו מומלץ לאחר התפרצות אחת בלבד). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות