האם ניתן לבצע חיסון קורונה שני לאחר תגובה חיסונית רעה לחיסון הראשון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/02/2021 | 12:31 | מאת: שיר

שלום דוקטור, שואלת עבור אמי בנוגע לביצוע חיסון קורונה השני לאחר שלא חשה בטוב אחרי החיסון הראשון: בת 51, ביצעה חיסון קורונה ראשון (לפני החיסון היא הרגישה בסדר גמור) ואחריו הרגישה חולשה קיצונית ולא יכלה לקום מהמיטה ולעמוד על הרגליים במשך שבועיים. היו תנודות בלחץ הדם שלה והוא היה גבוה מאוד רוב הזמן, היא סבלה מכאבי ראש חזקים ומטשטוש בראייה. היא ביצעה בדיקת דם שבועיים לאחר החיסון והפקטור ראומטואיד יצא גבוה באופן חריג (87 כאשר המקסימום הוא 30) והשקיעת דם יצאה 23. לא ידוע לה על שום מחלה אוטואימונית ואין לה כאבי מפרקים (כך שדלקת פרקים אינה באה בחשבון). היא ביצעה בדיקת קורונה שיצאה שלילית וגם בדיקה סרולוגית (כדי לבדוק האם חלתה בעבר ובגלל זה היא הגיבה בצורה כזאת לחיסון) ורמת הנוגדים שלה יצאה 106 (3 שבועות לאחר החיסון). אמי התייעצה עם ראומטולוג והוא אמר לה שייתכן והחיסון גרם לכך ושהיא צריכה לשקול היטב האם לבצע את החיסון השני שכן התגובה בו עלולה להיות קשה יותר והיא עלולה להזדקק לטיפול בסטרואידים אחריו. האם זה הגיוני? האם ייתכן שרמת הפקטור ראומטואיד ומצבה לאחר החיסון נבעו מחיסון הקורונה או שזה עשוי להיות צירוף מקרים? והאם במצבה לדעתכם ניתן לבצע את החיסון השני? כמו כן, ידוע לכם האם ראומטואיד פקטור עולה בדרך כלל לאחר החיסון השני? היא הייתה אמורה לבצע שלשום את החיסון השני אך היא נורא חוששת בעקבות התגובה שהייתה לה לחיסון הראשון. אנחנו ממש אובדי עצות ואנחנו חוששים לפספס את חלון הזמנים של מועד החיסון השני אך גם מודאגים מכך שהיא תעשה את החיסון ותרגיש יותר גרוע מאשר לאחר החיסון הראשון.. אודה לתשובתך, תודה רבה

שלום שיר, אני חושש שאין לי הרבה מה להוסיף לכם על דברי הריאומטולוג שבדק את אמך: היא צריכה לשקול היטב האם לבצע את החיסון השני או לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות