צלוליטיס כתוצאה מהחיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/02/2021 | 09:51 | מאת: עדי

לפני 72 שעות ביצעתי חיסון שני לקורונה . לאחר 30 שעות מהחיסון החל אודם נפיחות וכאב שלא עובר. רופאת משפחה אומרת שזה גבולי לזיהום..כי זה לא אדום בוהק ולא נראה סוער..יחד עם זאת האיזור חם ובולט ואדמדם 3 ימים ולכן המליצה על 4 פעמים ביום אנטיביוטיקה צפורל ל5 ימים. 1. האם נטילת צפורל יכולה לפגוע ביעילות החיסון? 2. האם צפורל יכול להתנגש וליצור תגובה מסוכנת עם תרכיבי החיסון? 3. האם סביר שאם האדמומיות לא גדלה משמעותית אלא נשארת זהה ולא מתפתח חום, זה צלולטיס? 4. האם יש נזק לקחת אנטיביוטיקה כזו אם בסוף יתברר שאין צורך? תודה רבה

שלום עדי, 1. אין ביכולתי לומר לך האם הנפיחות (+האודם, הכאב והחום המקומי) שהתפתחה אצלך באזור ההזרקה היא ביטוי ל'צלוליטיס'. 2. 'צפורל' איננו אמור לפגיע ביעילות חיסון ה'קורונה' של 'פייזר', או ליצור תגובה מסוכנת עם מרכיבי החיסון הזה. הרבה בריאות אפי

18/02/2021 | 10:45 | מאת: עדי

תודה על המענה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות