משלוח מהסופר סכנה או לא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/02/2021 | 18:27 | מאת: טל

שלום רב, מאז הקורונה איני הולכת לסופר או קניות כלשהן ומבצעת רק משלוחים, משאירים לי אותם מחוץ לדלת ואני מכניסה אותם רק לאחר שמוודאת שהשליח הולך. איני עוטה מסכה כאשר אני מכניסה את הקניות, מה שלוקח שתיים שלוש דקות בתוך קומה סגורה. אני כן שוטפת ידיים טוב מיד לאחר מכן כמובן. האם אפשר להידבק כך בקורונה לאחר שהשליח הלך? כלומר אם במהלך הכמה דקות שהוא היה בהן הוא "השאיר" קורונה באוויר או משהו כזה? או שהסיכוי לכך נמוך אם איני באה איתו בשום מגע ופותחת את הדלת רק לאחר שהוא הולך (משתדלת לחכות ולא להכניס מיד לאחר שהלך). בנוסף, האם ניתן להידבק בקורונה מהארגזים של המשלוח אם הם באים במגע עם הבגדים שלי למשל? או החפצים בבית? תודה

שלום טלי, בשני התרחישים, מדובר בסיכוי נמוך של הדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות