חיסון קורונה לאחר ניתוח לב וזיהום פעיל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/02/2021 | 15:33 | מאת: אור

אהלן ד״ר. אימי עברה השנה ניתוח החלפת מסתמים ושמו לה קוצב לב, לאחר ששמו קוצב לב היה זיהום בכיס הקוצב וסביב האלקטרודות שלו, ולכן נדרשה לניתוח נוסף הכולל פתיחת חזה כדי להוציא את הקוצב המזוהם ושמו לה חדש.  אימי השתחררה מביהח לפני שבועיים לאחר שהייתה שם חודשיים, במהלך השהות קיבלה כמה סוגי אנטיביוטיקה לטיפול הזיהום, ונשאר לה חיידק אחד בכיס הקוצב פסאודומונס אליו מקבלת עדיין בטיפול ביתי למשך עוד שבועיים אנטיביוטיקה פורטום-צפטזידים. האם היא יכולה להתחסן? האם מומלץ לה?? האם לאור כל מה שעברה עדיף לה לא להתחסן. מצ״ב את הסיכום מביה״ח. אשמח לעזרתך תודה רבה

שלום אור, אני חושש שאין ביכולתי לפתוח מסמכים מצורפים, אך לאור התיאור שלך נראה לי הגיוני לדחות את מועד ההתחסנות שלך אמך עד לסיום הטיפול שאותו היא מקבלת בגין הזיהום החיידקי בכיס הקוצב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות