גילוי CMV בתחילת ההריון שבוע 7

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/02/2021 | 11:55 | מאת: חלי

שלום, בתאריך 4.1 שהייתי שבוע 7 גילית לצערי את הווירוס cmv (שלא ידעתי שקיים כלל) אלו התוצאות : IGG חיובי, IGM גבולי 0.91, VARICELLA ZOSTER IgG חיובי, VARICELLA ZOSTER IgM שלילי 0.30 , CMV IgM(Add.-VIDAS) גבולי 0.76, CMV IgG (Add VIDAS) חיובי 0.70 , CMV avidity VIDAS 0.88 ראיתי גם בבדיקות שיש לי בעיות בתקפוד כבד. בשבוע 12 עשיתי שוב בדיקות הקשורות לווירוס ואלו התוצאות: CMV IgM שלילי 0.76, EBV IgG-EBNA חיובי 16.15 CMV IgG חיובי EBV VCA IgM איזור אפור 0.88 EBV VCA_IgG חיובי 78.27 ועכשיו בבדיקות נראה שהתפקוד כבד תקין. לפי מה שאני מבינה מדובר על הדבקה ישנה (מעל 3 חודשים ) עם חשש להדבקה שניונית. האם ניתן לדעת אם אכן מדובר על הדבקה שנייה? איך ניתן לדעת אם אכן נדבקתי שוב? אני יודעת שרואים בעיה בתפקודי כבד כאשר אנחנו חולים. האם לפי זה אכן ניתן להבין כי בזמן הבדיקות היה לי את הוירוס פעיל? איך ניתן לדעת האם זה מסוכן לעובר? מה היית ממליץ לי לעשות? תודה רבה!

שלום חלי, אני ממליץ לך להתייעץ פנים אל פנים עם רופא/ה העוסק בנושא מורכב זה. ראי את שמותיהם בקישורית- https://www.cmv.co.il/cmv-phones/ הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות