בדיקת קומבו- שאלה לרופא.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/02/2021 | 09:51 | מאת: גלית

שלום דר'. אתה בטח לא זוכר אותי לאור כל ההודעות והמצב כאן בשנה האחרונה. לפני שנה וקצת ביקרתי בחוף הים. אני רק יודעת שדרכתי על נוזל חום אבל לא ראיתי מזרק או משהו כזה. משום שאני סובלת מחרדה בכל הקשור לאיידס, ניגשתי לבצע בדיקת קומבו בכללית. 4 שבועות לאחר הביקור בחוף הים וקיבלתי תוצאה שלילית ועדיין,אני לא שקטה גם לא לאחר שנה. כעת, אני אמורה לבצע שוב בדיקה בכדי לקבל טיפול אחר ( אני חולה בטרשת נפוצה) ואני ממש מפחדת. מה הסבירות שהתוצאה הפעם תתקבל חיובית? כתבתי לך אז שאחרי הביקור בחוף הים, למעשה 4 שבועות הופיעו אצלי נקודות אדומות על הרגליים, מחלת חום עם בלוטות לימפה וכו' ( יש אפילו בלוטה בבית השחי שעדיין מעט נפוחה ) כתבת לי אז שסביר יותר שהסיבה היא אחרת ולא HIV. מה דעתך כמומחה? האם לדעתך הבדיקה יכולה להפוך עכשיו לחיובית? אולי 4 שבועות זה לא מספיק זמן? סליחה על אורך ההודעה. אני ממש בלחץ.

שלום גלית, לדעתי, אין זה סביר שהבדיקה החוזרת תהפוך להיות חיובית רק בגלל האירוע (מלפני כשנה וקצת) המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות