תוצאות מדדי דלקת גבוהים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/02/2021 | 13:20 | מאת: רונית

שלום, התחסנתי בחיסון הראשון לפני 10 ימים. אתמול עברתי בדיקת דם לקראת טיפול כימותרפי, ומדדי הדלקת שלי היו מאוד מאוד גבוהים. ה - esr גבוה מאוד - 120. וה crp גבוה גם הוא מאוד - 27.20. אציין כי ה - esr גבוה כל הזמן, אבל לא במידה כזאת, ובעבר שני ערכי מדדי הדלקת היו גבוהים במידה דומה, אך בבדיקה חוזרת לאחר שבוע - שבועיים הם ירדו, ובעיקר ה - crp ירד לטווח הנורמה. אני מוטרדת מזה. האם יכול להיות שהתוצאות האלה הם תגובה לחיסון? ידוע על תופעות לוואי כאלו לאחר חיסון? תודה

שלום רונית, הממצאים המעבדתיים המתוארים בשאלתך יכולים לנבוע בחלקם כתוצאה מהתחסנות (ולא רק נגד ה'קורונה'). כדי לבחון תיאוריה זו את יכולה לחזור עליהם יום לפני קבלת הזריקה השניה. הרבה בריאות אפי

15/02/2021 | 17:42 | מאת: רונית

קודם תודה על תשובתך. במקרה שהמדדים עדיין גבוהים במידה כזאת - האם כדאי להמנע מהחיסון השני בשלב זה ? תודה

שלום רונית, אני חושש שאין בידי תשובה מספקת לשאלתך, אבל דחיה בשבוע עד שבועיים (של הזריקה השנייה) כנראה שלא תפגע ביעילות החיסון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות