הדבקות בסלמונלה תסמינים טיפול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/02/2021 | 07:26 | מאת: טלי

הילדים שלי בני 5 ו -3 לקחו חתיכת חזה עוף נא וליקקו. הסיטואציה היתה ששמתי על השיש חזה עוף מופשר על מנת להכין שניצלים וכשהם שיחקו במטבח הם לקחו וליקקו אותו כאילו זה גלידה (כמשחק). מיד כשחזרתי למטבח וראיתי- שטפתי להם את הפה במים..אך זה היה רק לאחר כמה דקות. ברור לי כי אפשר להדבק ככה חו"ח בסלמונלה. 1.האם גם בליסטרה או משהו מסוכן אחר? 2. עד כמה המקרה הזה מסוכן עבורם? 3. האם ההדבקה במקרה כזה היא יחסית ודאית/גבוהה? 4. תוך כמה זמן אמורים להתפתח תסמינים? 5. על מה עלי לשים לב? אם מתפתח חום שלשול הקאות-ישר לגשת לבדיקה? 6.האם אפשר לעשות מעכשיו משהו למניעה? סליחה על ריבוי השאלות אני ממש ממש לחוצה וחוששת. תודה

שלום טלי, 1. בחלקי עוף לא מבושלים יכולים להיות חיידקים שונים, כגון 'קמפילובקטר', ולא רק 'סלמונלה'. יחד עם זאת, רוב העופות שמשווקים תחת השגחה של משרדי החקלאות והבריאות אינם מכילים חיידקי 'ליסטריה'. 2. קשה לכמת את סיכויי התחלואה של ילדייך באחד החיידקים הנ"ל. 3. תסמינים של זיהום חיידקי במערכת העיכול מופיעים בד"כ תוך מספר ימים לאחר ההדבקה. התסמינים השכיחים הם כאבי בטן, שלשולים, הקאות וחום. 4. אינני מוצא סיבה לתת לילדים טיפול מונע בעקבות האירוע המתואר בשאלתך, או להיות לחוצה במיוחד. הרבה בריאות אפי

15/02/2021 | 07:48 | מאת: טלי

תודה, עברו כבר 4 ימים ללא סימפטומים מלבד שלשול קל של יום 1 לבת שלי שחלף תודה שוב על המענה

מנהל פורום מחלות זיהומיות