אילו תופעות חריגות מצריכות בדיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2021 | 21:07 | מאת: עדי

שלום דר. אני אמורה להתחסן בשבוע הקרוב החיסון השני. בת 40..הראשון עבר עם עייפות, כאבי ראש וקושי קל בנשימה. אני חוששת מאד מהחיסון השני כי נאצר שתופעות הלוואי בו קשות יותר. אילו תופעות נחשבות כחריגות שיצריכו פניה לבדיקה? רופא/מוקד/מיון? תודה רבה

שלום עדי, כל תסמין רפואי משמעותי - כגון כאבים בחזה, קוצר נשימה, מצב בלבולי, חסר נוירולוגי כלשהו וכד' - שמופיע אחרי התחסנות ראוי להתייחסות. הרבה בריאות אפי

13/02/2021 | 13:15 | מאת: עדי

תודה. ובמידה ולא מרגישים פיזית טוב וגם והחום מטפס ל40 לדוגמא?זה טבעי אחרי חיסון או דורש בדיקה מהירה?

שלום עדי, 1. המונח "לא מרגישים פיזית טוב" הוא מאד רחב. כל אדם צריך להחליט כמה חריגה היא ההרגשה הלא טובה הזאת עבורו. 2. הופעת חום של 40 איננה טבעית לאחר התחסנות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות