תוצאות בדיקות דם שלי או לא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2021 | 10:23 | מאת: יהלי

שלום ד"ר, ביצעתי בדיקות מעבדה דרך שירות עד הבית שעובד עם הקופה, אמרו לי ביום חמישי שאיבדו/זרקו (העבירו אחריות מאחד לשני השירות והקופה) את המבחנה של הבדיקות הסרולוגיות ולאחר צעקות רבות ופניה לדרגים בכירים גם בקופה וגם בחברה נותנת השירות פתאום "נמצאה" המבחנה השבוע והגיעו תוצאות, שאני תוהה אם הן בכלל שלי או לא... רציתי לשאול, עשיתי לפני שנה גם כן בדיקות סרולוגיות (בשל עבודתי שדורשת מגע עם מטופלים) ומאז לא התחסנתי פרט לשפעת וקורנה 1) האם יכול להיות שהנוגדנים למשל לאדמת עלו בין הבדיקות- נראה מאוד לא סביר- ל24.9 השבוע, כאשר היו 22.3 לפני שנה, 2) האם יכול להיות שבתוך 3 שנים הנוגדנים לצהבת B ירדו רק מ741.6 ל731.6? 3) האם יכול להיות שהם פשוט הכניסו תוצאות בדיקות לא שלי בגלל הבלגן שהיה והפניה לדרגים בכירים כדי "לכסתח" והשתמשו בבדיקות קודמות שלי כדי "להמציא" ערכים גם כרגע? האם זה סביר? במידה ויש אפשרות כזו מעדיפה לחזור על כל הבדיקות כי כאמור באה במגע יומיומי הדוק עם מטופלים. מנגד, אם לא סביר שיעשה משהו כזה מעדיפה שלא כי זה יקח זמן ומשאבים לבקש את הכל מחדש. תודה,

שלום יהלי, 1. אין הבדל משמעותי בין רמת נוגדנים של 24.9 לעומת 22.3, או של 741 לעומת 731. 2. אין לי מושג אם התוצאות המתוארים בשאלתך הן אמיתיות או מומצאות. הרבה בריאות אפי

10/02/2021 | 19:50 | מאת: יההלי

תודה רבה. מבינה שאין הבדל משמעותי, שואלת האם ייתכנו תנודות בין בדיקות בערכים הללו? כלומר האם זה בטווח של סטיות תקן?

בהחלט

מנהל פורום מחלות זיהומיות