הדבקה בקורונה באיסוף מפיצריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2021 | 20:22 | מאת: ערן

שלום דוקטור אתמול הזמנתי פיצה באיסוף עצמי בפיצריה. כשהגעתי לאסוף את הפיצה עם N95 עלי נדהמתי לעל אף עמדות האלכו, השלטים על ההנחיות וכו המושקעות במקום הקופאי ששירת את הלקוחות היה ללא מסכה כלל (בעוד הלקוחות דווקא כן). בעודי מודהם נשארתי באוויר הפתוח בחוץ ועובד אחר עם מסכה הוציא לי את הפיצה שהזמנתי. נראה שהעובדים שמכינים את הפיצה לפחות בזמן ההכנה כן עם מסיכה אבל כבר לא ניתן להיות בטוח כי ראיתי עובד נוסף ללא מסכה בפנים. 1) מה הסיכוי שנדבקתי בנגיף מהקופאי שדיבר אלי ללא מסכה כאשר הוא עמד בתוך הפיצריה ואני עמדתי מחוץ לפיצרייה עם N95 באוויר הפתוח? 2) מה הסיכוי שנדבקתי מאכילת הפיצה עצמה או הרטבים במידה וגם מי שהכין/ארז אותה באותה עת לא היה עם מסכה? 3) האם היית בעקבות האירוע מתלונן למשרד הבריאות על המקום?

שלום ערן, סיכוי ההדבקה ב'קורונה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות