טיפול עם סטרואידים.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2021 | 07:37 | מאת: נור

שלום, אני מטופלת אונקולוגית. ביום שבת עברתי חיסון קורונה ראשון. אתמול, יום שני, טופלתי טיפול כימותרפי. לפני הטיפול נהוג לתת בכל פעם הכנה, שבה יש סטרואידים למניעת בחילה. נדמה לי שסוג הסטרואידים הוא דקסמטזון 8 מ"ג בעירוי. רציתי לשאול אם קבלת הסטרואידים בכמות כזאת, ובאופן חד פעמי, כ - 48 שעות לאחר החיסון, עשויה עשויה להשפיע על יעילות החיסון, מבחינת פיתוח הנוגדנים. תודה

שלום נור, אכן, ייתכן שסטרואידים שקיבלת יפגעו ביעילות החיסון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות