תנאי חשיפה למנינגיטיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/02/2021 | 21:04 | מאת: דוד

בס״ד למומחה שלום רב. שהיתי היום עם אדם שטיפל לפני קצת פחות משבוע בחולה שיתכן ויש לו מנינגיטיס (כך לפי התסמינים). האם מעגל שני נחשב חלילה לחשיפה? או שרק חולה סימפטומטי נחשב כמדבק? עקב הנחיות הקורונה מובן שהיינו שנינו עם מסיכות... יש מקום לדאגה?

שלום דוד, הסיכוי להדבקתך בחיידק/נגיף ש(אולי) גרם ל'מנינגיטיס' אצל מישהו שבו טיפל אדם (אסימפטומטי) שאתו נפגשת (כששניכם עם מסכות פה-אף) נחשב לנמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

08/02/2021 | 08:12 | מאת: דוד

רוב תודות על המענה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות