שאלה לגבי בדיקות דם לנוגדני קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/02/2021 | 18:25 | מאת: רונית

שאלה שמטרידה אותי: היום ביצעתי בדיקת נוגדנים בקופת חולים היה הרבה באלגן והתור לא בדיוק התנהל על פי הסדר כשהגיע תורי נתקלתי באחות חדשה שהיתה מבולבלת השולחן היה עמוס עם כל המבחנות והמחט היתה חשופה כלומר הוצאה מהעטיפה בטרם ניכנסתי מקווה שלא התבלבלה והשתמשה במבחנה מלאה של זה שהיה לפני יכול לקרות מצב כזה כי כל המבחנות היו על אותו שולחן האם מבחנה שהיא כבר מולאה ניתן להרכיב אותה על ההתקן הפלסטיק של המחט ולשאוב לתוכה שוב דם? יצאתי משם לחוצה מאוד

שלום רונית, אפשר להכניס מבחנה משומשת, שלא מולאה עד סופה, להתקן הפלסטיק (שמחובר לאדם אחר) ולהמשיך לשאוב לתוכה דם, אך הסיכוי שדבר כזה יקרה בישראל הוא נמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

07/02/2021 | 20:39 | מאת: רונית

תודה על תשובתך המהירה מקווה שאכן זה לא קרה ..אבל במידה וזה היה קורה המבחנה המשומשת היתה מוכנסת לפלסטיק שבו נשאב הדם של מישהו אחר האם זה מסכן את הנבדק מבחינה בריאותית מעבר לזה שהממצא לא יהיה אמין?

אינני מכיר סכנות בריאותיות מיוחדות הכרוכות בתרחיש כמו זה המתואר בשאלתך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות