השפעת חיסון לתווך ארוך ו2 שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/02/2021 | 10:37 | מאת: גבר1

שלום ד"ר הלפרין 1.קראתי כתבה שיש אנשים שמסרבים להיתחסן בטענה שחיסון קורונה פותח מהר מדי ולכן יש "חשש לתופעות לוואי קשות לטווח הארוך כגון:תחלואה אפשרית בסרטן (שינוי בתאי הגוף) אט כל מיני השפעות לא טובות על הגוף.(חומרים כימיים מזיקים) האם מדובר בפייק ניוז? האם להערכתך חיסון זה שאומנם נבדק ונוסה מחקרית על אנשים נחשב לבטוח לתווך הארוך למרות "שפותח מהר" יחסית לחיסונים אחרים? (דעה אישית שלך ללא אינטרסים) 2.חוסנתי מנה 1 ללא תופעות לוואי חריגות (למעט כאב מקומי) . האם זה מפחית את הסיכוי שיהייה לי תופעות קשות או חריגות בחיסון 2? תודה תודה

שלום גבר1, 1. אף אחד לא יודע מה תהיינה תופעות הלוואי של חיסון ה'קורונה' של 'פייזר' בעתיד (שהוא מעבר לכחצי שנה). 2. העדר תופעות לוואי לאחר קבלת הזריקה הראשונה (של החיסון הנ"ל) לא מבטיחה את העדרן גם לאחר הזריקה השנייה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות