קבלת עירוי עם נוגדנים לחולי קורונה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/02/2021 | 21:45 | מאת: גדי

שלום, יש לי קרוב משפחה בארה"ב, שחלה בקורונה. הוא אדם בו 68. ביום שבת היו לו סימפטומים, וביום ראשון הוא אובחן. מצבו קל. הרופא שלו הציע לו לקבל באופן מיידי טיפול שיכלול קבלת נוגדני קורונה בעירוי(כמו הטיפול שהנשיא טראמפ קיבל). כנראה שבארה"ב הטיפול ניתן לכל אדם שחולה בקורונה, אם הוא מעוניין בכך, גם אם מצבו לא קשה. אם הטיפול הזה טוב, ועשוי להציל חיים - למה לא נוהגים כך בארץ, הרי יש כאן אלפי חולי קורונה שהבריאו, ושניתן להפיק מדמם את הנוגדנים? מה דעתך על עניין זה? תודה

שלום גדי, לפי מיטב ידיעתי טיפול בנוגדנים בעירוי ניתן גם לחולי 'קורונה' בארץ. הרבה בריאות אפי

03/02/2021 | 22:25 | מאת: טל

עושים את זה. מחלימי קורונה תורמים פלזמה.

03/02/2021 | 22:42 | מאת: גדי

תודה, והאם מקובל בארץ לתת את אותו עירוי גם למקרים קלים? ולכל מי שרוצה זאת ? תודה

04/02/2021 | 03:34 | מאת: רמי

בעיקר בשלושת הימים הראשונים אחרי הופעת סימפטומים. הבעיה היא שבתקופה הזו קשה לדעת עדיין אם החולה יידרדר ויהפוך לחולה קשה, ובכל זאת לא מדובר בטיפול שהוא כמו לקחת כדור, זה טיפול שניתן בעירוי במסגרת אשפוז או אשפוז יום. אז בפועל כנראה שהוא ניתן רק לאנשים שנמצאים בסיכון גבוה, מאוד מבוגרים או מבוגרים עם מחלות רקע קשות.

מנהל פורום מחלות זיהומיות