בדיקת mri ראש לאחר חיסון שני

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/02/2021 | 18:34 | מאת: בר

ערב טוב דוקטור הלפרין בת 47 ביום ראשון בערב אקבל את החיסון השני 5 ימים לאחר מכן אני מתוכננת לעבור בדיקת mri ראש השאלה האם זה זמן מספיק לפתח נוגדנים ? האם עדיף להמתין יותר מרגע קבלת החיסון השני ? האם סיכויי ההדבקה בתוך מכשיר mri גבוהים ? האם חומר הניגוד בשילוב הזריקה לא מסוכן ? אשמח לשמוע

שלום בר, 1. כ- 5 ימים לאחר קבלת הזריקה השנייה (של חיסון ה'קורונה' של 'פייזר'), סביר כי בדמו/ה של המתחסן/ת יש כבר כמות נאה של נוגדנים. 2. אינני מכיר מקרים מתועדים של הדבקה ב'קורונה' שאירעו בתוך מכשיר MRI. 3. אינני מכיר אינטראקציה מסוכנת כלשהי בין חומר הניגוד המשמש לדימות לבין החומרים שנכללים בזריקת החיסון הנ"ל. הרבה בריאות אפי

04/02/2021 | 09:32 | מאת: רונית

ומה לגבי בדיקת פט סיטי שבה מוזרק חומר רדיואקטיבי ? האם יש איזה סיכון לבצע לאחר חיסוני הקורונה בדיקת פט סיטי עם חומר רדיואקטיבי ?

כנ"ל

מנהל פורום מחלות זיהומיות