סטפילוקוקוס אפידרמידיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/02/2021 | 15:17 | מאת: מירי

היי, חברתי עברה ניתוח להוצאת גידול מהראש. לאחר הניתוח הושאר נקז בראש. אחרי כמה ימים התפתח זיהום . הנקז הוצא. בתרבית שנלקחה מנוזלי הראש נמצא סטפילוקוקוס אפידרמידיס. כרגע היא מטופלת בוונקומיצין וברוצפין. רציתי לשאול עד כמה חיידק זה מסוכן ? האם הוא אלים כמו הסטף הזהוב ? האם יתכן שחדר למוח ואז הטיפול לא ממש יכול למגר אותו ? היא מטופלת כבר 4 ימים ועדיין מדי פעם יש חום. האם אכן הטיפול הזה הוא המקסימום שניתן לעשות ? תודה רבה ! אנחנו דואגים מאוד.

שלום מירי, כל זיהום במוח עשוי להיות מסוכן. אין ביכולתי להעריך האם חברתך מקבלת את הטיפול הנכון ו/או המקסימאלי, ואני ממליץ לך להתייעץ על כך עם זיהומולוג/ית העובד/ת בבית החולים בו היא מטופלת. הרבה בריאות אפי

02/02/2021 | 18:13 | מאת: מירי

תודה על תשובתך. האם זה שעברו כבר 4 ימים ולא היתה הדרדרות נותן תקווה שהסיכון כבר פחת במקצת, או שיכולה בכל זמן נתון להופיע החמרה ח"ו ? הזיהומולוג בבית החולים לא מרבה לספק מידע. אנחנו לא יודעים אם להשאיר אותה לבד או שצריך לשהות לידה 24/7

שלום מירי, 1. שילוב של ונקומיצין + ריפמפיצין נחשב כטיפול מקובל בזיהום שנגרם ע"י החיידק הנ"ל, אבל אם יש מורסה (באזור הניתוח שממנו הוצא הנקז) אז זה לא מספיק וצריך לבצע ניקוזים חוזרים. 2. נראה שבימנו (ולא רק) עדיף שליד כ ל חולה שמאושפז בבית חולים ישהה מלווה כלשהו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות