בדיקה חיובית אחרי החיסון השני

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/01/2021 | 20:51 | מאת: רוני

ד"ר נכבד, 317 אובחנו כחיוביים לנגיף אחרי חיסון המנה השניה... סביר להניח שהיו ללא תסמינים כל שהם כשקיבלו חיסון שני... אפשר להרחיב יותר על התופעה למי, מתי ולמה זה קורה? תודה

28/01/2021 | 21:48 | מאת: יעל

כבר נאמר שכנראה נדבקו אחרי המנה הראשונה. גם המנה השניה זה לא 100 אחוז. המטרה של החיסון זה למנוע תחלואה קשה ומוות.

29/01/2021 | 00:37 | מאת: דודו

הבדיקה כוללת לקיחת דגימה מתוך הנחיר והלוע, אז אם היית ליד מישהו חולה קודם לכן שריסס את הנגיף לכל עבר וכמה נגיפים חדרו לתוך הפה והאף שלך, אז כנראה שתקבל תוצאה חיובית אם תעשה בדיקה. אבל זה לא אומר שיש לנגיף יכולת לחדור לתוך הרקמות של הגוף, להתרבות ולגרום לך לפתח מחלה.

שלום רוני, כשמשרד הבריאות יפרסם יותר מידע בנושא (למי? מתי?), אז גם אני אדע אותו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות