מה ערכה של הבדיקה הסרולוגית לקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/01/2021 | 00:46 | מאת: סטודנט

א. האם ידוע מהו כייל הנוגדנים בנסיוב שמקנה הגנה? ב. האם מלבד נוגדני IgGs נגד חלבון ה Spike בודקים עוד איזוטיפים (לדוגמא IgA שחשוב מאוד בהגנה על הריריות)? ג. מה הדיוק של הבדיקות האלו והאם יתכן לקבל תשובה חיובית עקב תחלואה בעבר בנגיף אחר ממשפחת נגיפים זו? ד. ידוע שגם לחסינות הטבעית -Innate Immunity- יש תרומה חשובה בתנגודת בשלב ראשון לאחר ההידבקות אבל זה לא נבדק. ה. מלבד נוגדנים גם לתגובה החיסונית התאית, בעיקר תאי T ציטוטוקסים מסוג CD8, יש חשיבות רבה בתנגודת לנגיפים, אבל זה לא נבדק באופן רוטיני. לפיכך, האם ניתן להסתמך רק על הבדיקה הסרולוגית הסטנדרטית לקורונה כדי לדעת אם אותו אדם חסין מפני הידבקות או תחלואה בקורונה לאחר שחוסן או לאחר שחלה והחלים?

שלום סטודנט, 1. לכל בדיקה יש cutoff אבל אין הסכמה לכמה זמן מספיקה "התוצאה החיובית" כדי להבטיח הגנה מתחלואה. 2. בבדיקות השגרתיות נבדק רק IgG (אך אפשר לבקש גם לבצע IgM). 3. לא ידוע. 4. לכן, לא תמיד ניתן להסתמך על הבדיקה הסרולוגית הסטנדרטית ל'קורונה' כדי לדעת אם אותו אדם חסין מפני הידבקות או תחלואה ב'קורונה' לאחר שחוסן או לאחר שחלה והחלים. הרבה בריאות אפי

28/01/2021 | 11:49 | מאת: סטודנט

ברור שלכל בדיקה יש ערך cutoff, אבל איך נקבע באופן מעשי ערך זה לגבי חסינות לקורונה? כתבת:"לא תמיד ניתן להסתמך על הבדיקה הסרולוגית הסטנדרטית ל'קורונה' כדי לדעת אם אותו אדם חסין". מתי כן ניתן להסתמך על הבדיקה הזו, אם בכלל?

שלום סטודנט, רק בעתיד נדע אם אפשר לסמוך על הבדיקות הסרולוגיות (הקיימות כיום בישראל) לצורך קביעת החסינות כנגד ה'קורונה', ומהו הערך הקובע של כל אחת מהן. ובהקשר זה ראה גם את הקישור הבא- https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001358701 הרבה בריאות אפי

28/01/2021 | 12:23 | מאת: סטודנט

דבריו של ד"ר ברוש בכתבה ב'גלובס' מאששים את מה שכתבתי.... בשורה תחתונה: לא כדאי לסמוך על הבדיקה הסרולוגית.

28/01/2021 | 18:32 | מאת: CORONA NEWS

https://www.timesofisrael.com/experts-say-serology-tests-unreliable-as-immunity-doesnt-require-antibodies/

תודה על המידע

מנהל פורום מחלות זיהומיות