שאלה בענין המוטציות החדשות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/01/2021 | 20:58 | מאת: נעה קולר

שלום דר הלפרין 1. ישוע כי טווח הופעת התסמינים בקורונה בממוצע הוא 5 ימים. האם זה תקף גם למוטציות החדשות? 2. לפני כ6 ימים הילדים שלי היו בקרבת אדם שהתגלה היום כמאומת. הוא היה עם מסכה והם ללא מסכה(בני 4).. הוא רדף אחריהם במשחק תופסת ודיבר איתם מקרוב תוך כדי ריצה.. כל האירוע היה בערך 2 דקות.. האם יש מצב להדבקה ככה? (כאמור יום אחרי שהיה איתם התחיל להרגיש תסמינים ויצא חיובי) 3. כמו כן.. בהנחה שנגע בכפתור המעלית ואני נגעתי גם כמה דק אחרי.. ןלא שטפתי ידיים.. האם סבירות גבוהה להדבקה? כרגע עברו 5 ימים ואנחנו ללא תסמינים

שלום נעה, 1. אינני מכיר מידע חדש בנוגע לתקופת הדגירה של מוטציות ה'קורונה' השונות. 2. הדבקה במהלך האירוע המתואר בשאלתך היא אפשרית. 3. סיכויי ההדבקה בנגיף הנ"ל רק ע"י מגע בכפתור המעלית נחשבים כנמוכים ביותר. הרבה בריאות אפי

27/01/2021 | 22:27 | מאת: נעה

תודה. למרות שהיה עם מסכה וזה היה בערך.2 דק אפשרות ההדבקה סבירה וקיימת? והעובדה שעברו כמעט 6 ימים ללא תסמינים? תודה

כפי שכתבתי, ההדבקה היא אפשרית.

מנהל פורום מחלות זיהומיות