חיסון קורונה למחלימים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/01/2021 | 17:14 | מאת: שמרית

האם יש סכנה לעשות חיסון למי שהחלים מקורונה לפני 4 חודשים?  בדיקה סרולוגית שעברתי לפני שבועיים יצאה שלילית (אין נוגדנים)

שלום שמרית, משרד הבריאות לא ממליץ, בשלב זה, למחלימים מ'קורונה' להתחסן כנגד הנגיף. הרבה בריאות אפי

27/01/2021 | 17:28 | מאת: נורית

האם אי ההמלצה להתחסנות מחלימים מבוססת על שיקולים מדעיים (כגון תופעות לוואי) או בגלל המחסור בחיסונים?

שלום נורית, כנראה בגלל סדרי עדיפויות. הרבה בריאות אפי

28/01/2021 | 09:07 | מאת: יעל

שמרית, אתמול היה ראיון עם רופא בטלויזיה. דיבר בדיוק על זה. אמא שאנחנו עם קורונה כבר שנה ולפי מה שנראה בשטח אנשים שהחלימו לא חלו שוב אז כנראה שיש הגנה.אולי היו מקרים ספורים כמו ששמעת בחדשות. כמו כן אין ערך לבדיקה סרולוגית שבודקת רק נוגדנים.אפילו המספר שיוצא בבדיקה לא מעיד על הגנה טובה או פחות. לידע כללי: כן היה תכנון לחסן מחלימים, פשוט היה מחסור בחיסונים. בכל מקרה אחותי ועוד כמה אנשים חלו בקורונה- וגם חוסנו פעמיים אז כנראה המקרה עם הבחור שהסתבר שחלה וחוסן שדווח עליו היה נדיר או אירוע חריג.

מנהל פורום מחלות זיהומיות