האם הקורונה עוברת דרך משטחים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/01/2021 | 21:54 | מאת: טל

ערב טוב ד"ר, אני מבינה את הזהירות שצריך לנקוט במגע במשטחים ציבוריים כמו מעלית דלת בניין וכו', אבל האם הקורונה יכולה לשרוד גם על חפצים שמכניסים איתנו הבייתה? למשל מהסופר? (מבינה שהעגלת סופר בעייתית, אבל המוצרים עצמם?) מוצרים שמגיעים במשלוח עד הדלת? יש צורך לחטאם? ואם כן אז איך? או שמספיק לשטוף ידיים אחרי הכנסתם הבייתה? (אבל לא כל פעם שנוגעים בהם) מה לגבי בגדים? האם צריך לפשוט ולכבס כל בגד שהיית איתו במקום ציבורי או שלא סביר שהנגיף "ידבק" אליו ו"יזהם" את הבית? לא ברור כיצד לנהוג עם חפצים.... תודה

שלום טל, ה'קורונה' יכולה להימצא ע"ג כל חפץ (לרבות שקיות מהסופר, בגדים, ידיות של דלת וכד'). כשאני חוזר הביתה אני מסתפק ברחיצת הידיים במים ובסבון. הרבה בריאות אפי

26/01/2021 | 22:42 | מאת: טל

תודה רבה, האם אפשרי להידבק מהקורונה על ידי חפצים? אני מבינה שהימצאות הוירוס ויכולת הדבקה אלו שני דברים שונים...

שלום טל, תיאורטית, הדבקה כזאת היא אפשרית. מעשית, נראה שהסיכוי לכך הוא נמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות