בדיקת נוגדנים לקורונה לאחר חיסון שני

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/01/2021 | 21:26 | מאת: חיים

שלום, ביום 15-1-2021 קבלתי את החיסון השני לקורונה. היום, 26-1-2021, עשיתי בדיקה סרולוגית לקורונה. שאלותי: 1. תוך כמה זמן צפויות תוצאות הבדיקה? 2. מה מודדים (igG, S1, S2, אחר) ואיזה ערכים יראו שיש לי נוגדנים מספיקים לקורונה? תודה רבה מראש!!

שלום חיים, 1. מועד קבלת התשובה תלוי במעבדה שבה מבוצעת הבדיקה. 2. המעבדה בודקת את מה שביקש/ה הרופא/ה לבדוק. הרבה בריאות אפי

27/01/2021 | 10:59 | מאת: חיים

שלום, בן 75 וקבלתי שני חיסוני קורונה. מבקש לדעת האם החיסון יצר מספיק נוגדנים לקורונה. הרופא רשם לי בדיקת דם "סרולוגיה זיהומית" שנערכה 10 ימים אחרי החיסון השני. תוצאותיה מצורפות. האם התוצאות מראות שיש לי מספיק נוגדנים לקורונה? לדעתי לא. האם יש לבדיקה זו המשל ותוצאות שמגיעות מאוחר יותר? אם לא - בבקשה הגדרה מדוייקת של הבדיקה שאני צריך/רוצה כדי לדעת אם יש לי מספיק נוגדנים. תודה

שלום חיים, 1. אין ביכולתי לפתוח קבצים מצורפים. 2. אין לי מושג מה עושה מעבדה X כשהיא מקבלת מרופא Y בקשה לבצע "סרולוגיה זיהומית". 3. כשאני רוצה לקבל ממעבדה תשובה לשאלה "האם החולה שלי מחוסן כהלכה כנגד ה'קורונה' לאחר שהוא קיבל את החיסון של 'פייזר'", אני מבקש משהו בנוסח "מידע כמותי על נוגדני IgG מסוג S לנגיף ה'קורונה'". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות