לימפוציטים ונוגדנים מחיסון קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/01/2021 | 21:01 | מאת: דני

שלום דוקטור אבי סובל מבקטאוריה אסימפטומטית בשל צנתורים עצמיים של כיס השתן. ב 21.12 קיבל חיסון ראשון לקורונה וב 11.1 קיבל את החיסון השני. שבוע לאחר החיסון השני ב18.1 ביצע בדיקה סרולוגית לנוגדן S לקורונה ויצא חיובי עם כמות יפה של נוגדנים. ביום ד 20.1 ביצע ספירת דם שיצאה תקינה עם לויקוציטים 1.5 ומדדי דלקת תקינים. דומה לערכים הקבועים שלו. בלילה בין שישי לשבת האחרון החל לפתח תסמיני דלקת בדרכי השתן עם עליית חום עד 37.5, החל משבת בערב מטופל באוגמנטין. יום למחרת תחילת האוגמנטין 13 ימים לאחר קבלת החיסון השני, כלומר ביום א 24.1 ביצע בדיקות דם שהדגימו crp מוחש עליה מתונה בנויטרופילים וירידת לימפוציטים לערך של 1.08 והוא ללא חום כעת ככה שאני מקווה שהאנטיביוטיקה הגיעה בזמן ועצרה את הירידה בלימפוציטים. שאלתי היא האם בשל הירידה בלימפוציטים לערך של 1.08 הוא נחשב מדוכא חיסון והאם חלילה זה סביר כי כתוצאה מכך אבא איבד את הנוגדנים שפיתח ואת הזכרון החיסוני לנגיף הקורונה? מצטער על האורך , מודאג ומודה מראש לתשובה בתקווה מרגיעה.

25/01/2021 | 21:02 | מאת: דני

סליחה דר בטעות כתבתי את שאלתי פעם נוספת מדפדפן שנשאר פתוח בגרסה הראדונית וכבר ענית על שאלתי. דן

25/01/2021 | 21:46 | מאת: דני

אם כי אשמח לתשובתך לשאלת ההמשך שלי שנבלעה למטה: תודה על תשובתך לו היה מדובר בקרוב משפחתך האם היית חושש שהזיהום בשתן ימנע ממנו להגיע למקסימום הנוגדנים מהחיסון משום שקרה כיומיים שלושה טרם השלים שבועיים מהחיסון השני (שם לכאורה כמות הנוגדנים מקסימלית אצל קבוצת המבוגרים) ? או שסביר שאם בבדיקה הסרולוגית שבוע לאחר החיסון השני הייתה לו כמות נוגדנים מספקת ניתן להניח שהוא ישאר מחוסן לחודשים הקרובים כנגד נגיף הקורונה? תודה

שלום דני, זיהום פעיל כלשהו (למשל בדרכי השתן) בזמן ההתחסנות (כנגד ה'קורונה') עשוי להפחית את יעילות החיסון. יחד עם זאת, אין פרושו של דבר שהמתחסן לא יהיה מוגן מספיק מפני תחלואה בנגיף במהלך החודשים שלאחר מכן. הרבה בריאות אפי

25/01/2021 | 22:36 | מאת: דני

אבל מה לגבי זיהום שרק החל כ12 יום לאחר מנת החיסון השניה? האם היית חושש במיוחד?

לא

26/01/2021 | 12:32 | מאת: ליר

דני באיזה קופ"ח אתה שמאפשרים בדיקת נוגדנים?

26/01/2021 | 13:47 | מאת: דני

עשינו פרטי

מנהל פורום מחלות זיהומיות