מתי יודעים שהרפס כבר לא מדבק?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/07/2005 | 20:01 | מאת: בדוי

היי לפני כשבוע התפרץ הרפס בשפתיים לראשונה אצל חבר קרוב שלי. בדרך לא ברורה כנראה שנדבקתי ממנו וגם לי התחיל פצעון קטן על השפה. מיד מרחתי זובירקס וכעבור כמה שעות הפצע נעלם ונשארה אדמומיות קלה מאד ובקושי מורגשת. האם מותר לי עכשיו לבוא במגע ולהתנשק עם אנשים ? מתי יודעים שההרפס כבר לא מדבק ? האם העובדה שהפצע סגור, אין בו נוזל, והעור בשפה שלם ולא פצוע, מעידה על כך שאני לא מידבק ? יצויין שלפני מספר חודשים החלמתי ממחלת הודג'קין ועברתי טיפולים כימיים. כיום מערכת החיסון שלי עדיין מעט חלשה אבל הספירה הלבנה שלי תקינה (~4000). תודה בדוי

שלום בדוי, הדבקה בהרפס יכולה להתרחש גם אם אין שלפוחיות כלל, אך הסבירות לכך היא מאד קטנה, ובאופן מעשי אני ממליץ לאדם לחזור לשגרת חיו, לרבות נשיקות, לאחר שכל הפצעים התיבשו והגלידו. הרבה בריאות אפי

07/09/2016 | 17:40 | מאת: שמחה

שלום רב, מה הסיכויים שהדבקתי את העיניים שלי בהרפס אם נגעתי בהרפס בשפתיים ,שטפתי ידיים ואז ניקיתי את העניים עם אותן אצבעות ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות