וירוסים שיכולים לגרום להתמרה סרטנית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/01/2021 | 12:22 | מאת: אריק

שלום ד"ר הבנתי שיש וירוסים שיכולים לגרום להתמרה סרטנית. האם הם שייכים למשפחה מסוימת? אם כן אשמח לדעת אילו? ומדוע הם גורמים להתמרה ואחרים לו?- אולי כי נכנסים לגרעין? תודה מראש

שלום אריק, אכן, יש מספר נגיפים שזיהום כרוני בהם יכול להוביל להתפתחות סרטן. אני מניח שהשכיחים מביניהם בארץ כיום הם HPV (סרטן צוואר הרחם) ו- HCV (סרטן הכבד). תוכל לקרוא על כך באתרים רבים, למשל- https://sites.google.com/site/machalatasartan/oncognim/virusdna הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות