זיכרון חיסוני ונוגדנים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/01/2021 | 00:54 | מאת: דני

שלום דוקטור אבי סובל מבקטאוריה אסימפטומטית בשל צנתורים עצמיים של כיס השתן. ב 21.12 קיבל חיסון ראשון לקורונה וב 11.1 קיבל את החיסון השני. שבוע לאחר החיסון השני ב18.1 ביצע בדיקה סרולוגית לנוגדן S ויצא חיובי. ביום ד 20.1 ביצע ספירת דם שיצאה תקינה עם לויקוציטים 1.5 ומדדי דלקת תקינים. בלילה בין שישי לשבת האחרון פיתח תסמיני דלקת בדרכי השתן, החל משבת בערב מטופל באוגמנטין. 13 ימים לאחר קבלת החיסון השני ביום א 24.1 ביצע בדיקות דם שהדגימו crp מוחש עליה מתונה בנויטרופילים וירידת לימפוציטים לערך של 1.08. האם בשל הירידה בלימפוציטים לערך של 1.08 הוא נחשב מדוכא חיסון והאם חלילה זה סביר כי כתוצאה מכך אבא איבד את הנוגדנים שפיתח ואת הזכרון החיסוני לנגיף הקורונה? תודה

שלום דני, ערך לימפוציטים של 1.08 איננו מגדיר אדם כמדוכא חיסון, ואין זה סביר שהוא מלווה באובדן של הזיכרון החיסוני. הרבה בריאות אפי

25/01/2021 | 14:58 | מאת: דני

תודה על תשובתך. בהנחה ואין החמרה במצב הקליני - תוך כמה זמן אתה מציע לחזור על בדיקות הדם מיום תחילת הטיפול באוגמנטין?

שלום דני, אני מציע לך להתייעץ בנושא עם רופא/ת המשפחה של אביך. הרבה בריאות אפי

25/01/2021 | 16:45 | מאת: דני

תודה על תשובתך לו היה מדובר בקרוב משפחתך האם היית חושש שהזיהום בשתן ימנע ממנו להגיע למקסימום הנוגדנים מהחיסון משום שקרה כיומיים שלושה טרם השלים שבועיים מהחיסון השני (אמרת שהנוגדנים עולים עד שבועיים לאחר החיסון השני) ? או שסביר שאם בבדיקה הסרולוגית שבוע לאחר החיסון השני הייתה לו כמות נוגדנים מספקת ניתן להניח שהוא ישאר מחוסן לחודשים הקרובים כנגד נגיף הקורונה?

לו היה מדובר בקרוב משפחתי לא הייתי חושש.

מנהל פורום מחלות זיהומיות