האם החיסון גם ימנע הדבקה או רק תחלואה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/01/2021 | 22:22 | מאת: אופיר

שלום ד"ר 1) האם אתה אישית מאמין שהחיסוו ימנע גם הדבקה ולא רק תחלואה? 2) בישיבה של שני אנשים בפגישה אחד מול השני עם מרחק השולחן המפריד ביניהם, אם אני עם N95 וזה שמולי עם מסכה כירורגית שמכסה את הפה והאף, והוא עשה כחכוח/שיעולון קטן או שניים לתוך המסכה (לא הורגש רסס)- אני מחוסן מעל שבוע ממנה שניה וחיובי לנוגדנים, והוא היה חולה בקורונה באוקטובר ולכן כבר נחשב מחלים. מה הסיכוי שבכל זאת נדבקתי ממנו בנגיף? תודה

שלום אופיר, 1. אני מאמין שהחיסון הקיים (למשל זה של 'פייזר') ימנע את רוב מקרי ההדבקה (בזני ה'קורונה' ש"רגישים" אליו) בקרב המתחסנים, לתקופה מסוימת (של מספר חודשים לפחות). 2. סיכויי ההדבקה שלך בנגיף במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבים כנמוכים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות