כאבים נוירופטיים לאחר חיסון- היתכן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/01/2021 | 21:41 | מאת: סמדר

שלום ד"ר אפרים, בכל מקום בעיתונות מתארים תופעות לוואי מסוימות חלקן כאבי שרירים ומפרקים. גם לי היו במשך 4 ימים. כיומיים לאחר החיסון כאבים. אפשר לומר שזה מפרקים או שרירים.. אבל זה לא מדוייק הכאב היה שורף בער לי הגוף כאילו התקרבתי לאש והרגשתי זרמים- את זה קצת קשה להסביר.. כאב לי בכל מיני מקומות בגוף האם ידוע על תופעה כזו? האם מי שסובל מראומטיזם זה מעורר אצלו את התופעה? שאלה נוספת: מנה של חיסון אחת אינה מועילה? והאם יתכן שבמנה השניה הכאב יתקבע לי "כדלקת" שיקח זמן עד שיעבור? תודה רבה

שלום סמדר, 1. ניתן לייחס את התופעות המתוארות בשאלתך להתחסנות. 2. מנה אחת של חיסון ה'קורונה' (של 'פייזר') נחשבת כיעילה באופן חלקי בלבד. 3. אין לי מושג אילו תופעות לוואי יהיו לך לאחר קבלת המנה השניה, וכמה זמן הן תמשכנה. הרבה בריאות אפי

25/01/2021 | 12:18 | מאת: סמדר

תודה ד"ר, אתה יכול להסביר לי מה הכוונה יעילה חלקי? הרי אם יתקוף אותי וירוס כן יהיה ליזכרון חיסוני? כן יווצרו נוגדנים? תודה

שלום סמדר, נראה מתחסנים רבים (בחיסון ה'קורונה' של פייזר') הזיכרון החיסוני לאחר זריקה אחת איננו מספיק כדי למנוע תחלואה בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות