הדבקת מחוסנים את מי שלא מחוסן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/01/2021 | 21:40 | מאת: מירי

שלום, עקב מצבי הבריאותי רופא הריאות והאלרגיה אסרו עליי להתחסן לקורונה. האם זה נכון שמי שיהיה מחוסן עדיין יוכל להדביק אותי? האם ייתכן מצב שמי שלא יוכל להתחסן יהיה בשבילו הכי מסוכן לצאת אפילו שהנתונים יראו כביכול יש מספר חולים נמוך כי למעשה כל המחוסנים יהיו אסימפטומטים ומדבקים ואז הם לא ילכו לעשות בדיקת קורונה ולא יחשבו במספרים? למעשה ייתכן שיהיה מצג שווא של מצב חולים מועט ואולי מספר חולים קשה שגם ירד, אך למי שבקבוצות סיכון ולא מחוסן יהיה אפילו יותר מסוכן לצאת מהבית לעומת לפני החיסונים? תודה מראש

שלום מירי, 1. עדיין לא ידוע האם מי שהתחסן (ופיתח תגובה חיסונית טובה כנגד נגיף ה'קורונה') יכול להדביק. 2. כל עוד הנגיף נמצא "באזור" ויהיו בקהילה אנשים שאינם מחוסנים (באופן טבעי או מלאכותי)- קיים סיכוי להדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות