עקיצת נחיל דבורים /אלרגיה בעקבות חיסון לקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/01/2021 | 18:10 | מאת: ב.ה

לפני 37 שנים כשבני היה בן 5 הוא נעקץ עי עשרות דבורים כשדרך על נחיל (דבור לא דבורה )כמות הארס היתה גדולה ביחס למשקל גופו ,היתה נפיחות חולשה ואודם באזורי העקיצות. הוא נזקק לטיפול אנטי אלרגי בחדר מיון .היום הוא בן 42. האם יש סיכוי שיתעוררו כל תסמיני האלרגיה בקבלת החיסון לקורונה? לציין כי לא נעקץ מאז , כך שלא ניתן לדעת כיצד יגיב הגוף לחיסון הקורונה.מדגישה עברו 37 שנים מאז המקרה.תודה אשמח לתשובה.

שלום ב.ב, אינני מכיר קשר סיבתי בין תגובה קשה לעקיצת דבורים בעבר לבין תופעות לוואי משמעותיות לאחר קבלת חיסון ה'קורונה' של 'פייזר'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות