מחלה לא קורונה לפני החיסון השני

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/01/2021 | 21:17 | מאת: מיכל

שלוםותודה מראש אמא שלי בת 72 בעלת מחלות רקע של לחץ דם גבוה ,אסתמה, כבד שומני בעבר התחסנה בחיסון הראשון לקורונה. לאחר כשלושה ימים היא חלתה עם סימפטומים של שיעול,חולשה, כאב גרון. שתי בדיקות קורונה הראו שהיא שלילית לקורונה. אמא שלי מרגישה טוב יותר אך עדיין לא חזרה לעצמה ומשתעלת ,היא אמורה לעשות את החיסון השני בעוד כשלושה ימים. אני יודעת שאין לה מחלת חום אבל זה נראה שהמערכת חיסונית שלה חלשה והיא לא מתגברת על החולי האם כדאי לה להתחסן במועד או לדחות עד שתרגיש טוב יותר או לפחות לדחות בכמה ימים? אני מפחדת לאור כל מיני אירועים של אנשים חלשים שנפטרו בנורבגיה לא ברור אם אחרי החיסון הראשון או השני.

שלום מיכל, תיאור מצבה של אמך איננו מהווה סיבה מקובלת לדחיית הזריקה השניה של החיסון, אך כמובן שהיא יכולה לעשות זאת אם ברצונה בכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות