האם אקמול משפיעה על החיסון נגד קורונה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/01/2021 | 13:16 | מאת: מחוסן

קראתי מחקרים שבדקו את ההשפעה של מתן אקמול על חיסוני שיגרה שונים. באחד המחקרים היה כתוב שמתן אקמול לילדים לפני או סביב זמן מתן החיסון מפחית את רמת הנוגדנים. קראתי על תוצאות דומות גם במחקר על מבוגרים. בחלק מהמחקרים ציינו (אם הבנתי נכון), שזה קורה כשהאקמול ניתן באופן מניעתי, ובזמן המנה הראשונה. עכשיו מה שקרה לי, זה שאחרי 15 שעות מקבלת המנה השנייה עלה לי החום ל39 פלוס, ולקחתי מייד אקמול 1000 מיליגרם פעם אחת בלבד. לא ידעתי לפני על המחקרים, אבל כשקראתי על זה התחלתי לדאוג. רציתי לדעת אם העובדה שלקחתי אקמול כ15 שעות לאחר החיסון, בהתחשב בכך שמדובר במנה השנייה, האקמול עדיין יכול להשפיע על רמת הנוגדנים? תודה רבה

שלום מחוסן, אינני מכיר מחקר שבדק את השפעת לקיחת אקמול 15 שעות לאחר קבלת מנה שניה של חיסון ה'קורונה' של 'פייזר' רמת הנוגדנים שיוצר חיסון זה. הרבה בריאות אפי

16/01/2021 | 16:35 | מאת: יעל

אכן פורסמו כמה מחקרים שהראו ירידה ברמת הנוגדנים כאשר האקמול נלקח לפני החיסון אך לא אם נלקח לאחר החיסון.

16/01/2021 | 16:36 | מאת: יעל

מדובר בחיסונים שונים, לא בחיסון נגד קורונה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות