התעטשות ברחוב- שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/01/2021 | 11:18 | מאת: ורד

שלום דר'. הבוקר חזרתי מחיסון מנה שניה לקורונה. צעדתי ברגל והייתי עם 3 מסכות. אחת שנחשבת טובה ועוד 2 כירורגיות. לא רחוק ממני עמדה בחורה, אני עצרתי ולא המשכתי ללכת. הבחורה הורידה את המסכה והתעטשה. אני הלכתי מיד לכיוון ההפוך, רחוק יחסית ממנה ומהאיזור בו היא התעטשה. האם לדעתך אני עדיין יכולה להדבק? אשמח לתשובה. שבת שלום.

15/01/2021 | 11:33 | מאת: יעל

לא

15/01/2021 | 12:19 | מאת: ורד

אשמח לתשובתו של הרופא. תודה.

שלום ורד, סיכויי ההדבקה שלך ב'קורונה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבים כנמוכים מאד. הרבה בריאות אפי

15/01/2021 | 15:35 | מאת: ורד

יכולה לדעתך להניח את האירוע הזה בצד? קצת חוששת. מה דעתך?

אם לי היה קורה משהו דומה הייתי מניח אותו בצד

16/01/2021 | 15:47 | מאת: דודו

בכל אופן זה לא חכם לשים מסכות אחת על השנייה, אף איש מקצוע לא עושה את זה, גם לא במעבדות המסוכנות ביותר. מי שרוצה הגנה טובה יותר צריך להשיג מסכה איכותית יותר (N95 חד פעמית או רב פעמית, PAPR וכדומה).

מנהל פורום מחלות זיהומיות