האם חיסון קורונה יותר ריאקטוגני מחיסון אבעבועות שחורות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/01/2021 | 05:05 | מאת: דודי

מתשובה שנתת כאן ב-23.11.02 אני מבין שחיסון האבעבועות השחורות שניתן בישראל הוא Dryvax או חיסון זהה לו, כלומר חיסון האבעבועות השחורות הקלאסי שכולל נגיף Vaccinia חי: https://www.doctors.co.il/forum-312/message-26315/#message-26340 במחקר ישראלי של שוקי שמר משנת 2000 על חיילים, מתוך 2480 שמילאו שאלון על תופעות לוואי לאחר קבלת החיסון רק 1.5% דיווחו על תופעות קלות, לרבות חום (DOI: 10.1093/milmed/165.4.287). לעמת זאת, לפי הממצאים של פייזר שפורסמו ב-NEJM, בקרב קבוצת המתחסנים הצעירים (בני 18-55) נגד קורונה שיעור המדווחים על חום היה 4% לאחר המנה הראשונה ו-16% לאחר המנה השנייה. האם אפשר לדעתך להסיק מנתונים אלה שחיסון הקורונה של פייזר הוא חיסון "יותר ריאקטוגני" בהשוואה לחיסון האבעבועות השחורות הקלאסי?

שלום דודי, לא. הרבה בריאות אפי

08/01/2021 | 07:51 | מאת: דודי

למה לא?

כי מהנתונים שהופיעו בשאלתך אני לא יכול להסיק שחיסון הקורונה של פייזר הוא חיסון "יותר ריאקטוגני" בהשוואה לחיסון האבעבועות השחורות הקלאסי.

08/01/2021 | 12:03 | מאת: יריב

עד כה חוסנו בעולם כ 10 מיליון איש עם החיסון של פייזר ולא דווח על תופעות לוואי חריגות בהשוואה לחיסונים אחרים.

08/01/2021 | 13:29 | מאת: צבי

בדרך כלל חיסון שהוא יותר ריאקטוגני הוא גם יותר אימונוגני.

08/01/2021 | 17:33 | מאת: דודי

אני מת על משפטים כאלה: "לא דווח על תופעות לוואי חריגות בהשוואה לחיסונים אחרים." מה זה חריג? על איזה חיסונים אחרים אתה מדבר? כמה חיסוני שגרה במבוגרים אתה מכיר שגורמים ל-11%-16% מהמתחסנים לחום? לפני שבוע נכתב ב-NEJM ששיעור האנפילקסיס בחיסון של פייזר גבוה פי 10 בהשוואה לחיסונים אחרים (DOI: 10.1056/NEJMra2035343).

08/01/2021 | 22:55 | מאת: צבי

קצת חום ליום יומיים זה לא חריג. בישראל חוסנו כבר כ 2 מיליון. לא זכור לי שדווח על אנפילקסיס.

09/01/2021 | 02:49 | מאת: חשוב לדעת

רוב אלו שפיתחו אנפילקסיס לאחר החיסון היו עם רקע אלרגי. הפאניקה מיותרת. https://www.the-scientist.com/news-opinion/severe-allergic-reactions-to-covid-19-vaccine-rare-cdc-68325

09/01/2021 | 16:20 | מאת: דודי

אין שום חיסון שגרה למבוגרים בישראל עם מעל 10% חום. מי שטוען אחרת, שיציג לכך מקור. כמו שאפשר לראות בתגובה קודמת הראיתי שאפילו בחיסון ריאקטוגני יחסית שכולל נגיף חי נגד אבעבועות שחורות, שיעור מפתחי החום היה לא יות מ-1.5%. לגבי אנפילקסיס, אני לא טענתי שצריך להיכנס בגלל זה לפאניקה או לא להתחסן. מה שטענתי זה ששיעור האנפילקסיס הגבוה בהשוואה לחיסונים אחרים מעיד על כך שמדובר בחיסון יותר ריאקטוגני מה שמעלה את החשש לתופעות לוואי אחרות, פחות סימפטומטיות, כמו מיופריקרדיטיס אסימפטומטית שמוכרת לנו מחיסונים פחות ריאקטוגניים כמו חיסון האבעבועות השחורות.

09/01/2021 | 20:18 | מאת: לדודי

נראה לי שאתה חושש מהחיסון יותר מאשר מהמחלה. ניתן להשיג בישראל חיסון הומאופתי נגד קורונה. אפס תופעות לוואי ויעילות לא רעה. ממליץ לך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות