שאלה על אדנו וירוס בחיסונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/01/2021 | 12:29 | מאת: לומדת ביולוגיה

שלום, כידוע מחסנים עם וירוס כזה כוקטור. שאלתי: האם הוירוס שנכנס לתא מצליח להתרבות וליצור מלא ויריונים שאח"כ מדביקים תאים אחרים? לא מצאתי חומר בנושא. האם זה נחשב לחיסון מוחלש?

שלום לומדת ביולוגיה, 1. החיסונים שמשתמשים בנגיפי 'אדנו' שעברו מודיפיקציה (והמכילים מרכיבים של נגיפי ה'קורונה') אינם נחשבים כ"חיסונים מוחלשים" במובן הקלאסי של הביטוי. 2. לאחר החדרת נגיפי ה'אדנו' הללו לגוף הם גם מתרבים בו. הרבה בריאות אפי

07/01/2021 | 15:46 | מאת: סטודנט חופשי

נגיפי האדנו עברו עריכה כך שאינם יכולים להתרבות - על כן השם - NON REPLICATING

שלום סטודנט חופשי, צודק. תודה על התיקון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות