חיסון פייזר בטיחות החיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/01/2021 | 11:32 | מאת: מאיה

לגבי בטיחות החיסון בטכנולוגיה החדשה. מולקולת הmRNAאינה ספציפית. לא חייבת להתממשק רק לתאי מערכת החיסון. מה מבטיח שהחלבון הזר דייווצר לא יוצג על גבי תאי השריר עצמם או תא אחר ואז מערכת החיסון תתקוף אותם? לא ברור אם פייזר התייחסה לזה. אנא תשובתך כי חוששת להתחסן

02/01/2021 | 15:01 | מאת: ליאל

ברור שיוצג על תאי השריר לא צריך בכלל לשאול.. גם כשוירוס נכנס לך לתא האנטיגן שלו נשאר על מעטפת התא ומערכת החיסון תוקפת.. וירוסים לידיעתך חיים בתוך תא מאכן זה לא חיידק שחי בדם ומחוץ לתא.

02/01/2021 | 16:29 | מאת: יעל

יש הרבה חיידקים שחיים בתוך תאי גוף שונים (אינטרהצלולרים), ביניהם שחפת, סלמונלה, ריקציה, ליסטריה ועוד.

שלום מאיה, אינני מכיר הוכחה לכך שחיסון ה'קורונה' של 'פייזר' גורם למחלה אוטואימיונית הפוגעת בשרירים או בכל מערכת אחרת בגוף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות